Последни новини

бъдете винаги осведомени

29 Apr 2018

СПОРНТИ ФИЛТРИ K&N

Въздушните спортни филтри K&N са създадени с цел да доставят висок въздушен поток, и същевременно по-добра защита от мръсотия.

K&N проектира въздушните си филтри така, че да има минимално ограничаване, което позволява по-висок въздушен поток в двигателя, който поток води до по-добра работа на двигателя, измерена чрез конски сили и реакцията на педала на газта (въртящ момент).

K&N филтрите предоставят по-добра филтрация на замърсители, които могат да навредят на Вашия двигател, като същевременно увеличават въздушния поток. Въздушният поток и защитата от замърсители са от решаващо значение за работата на двигателя. Поради тази причина потребителят винаги трябва да оценява даден въздушен филтър на базата на количеството на въздушния поток, както и на ефикасността при филтриране на замърсителите. Начинът на изработване на въздушните филтри на K&N е станал много популярен и много компании се опитват да го имитират. Макар и да се казва, че имитацията е най-висока форма на ласкателство, тестовете на K&N показват, че въпреки да изглеждат като сходни продукти имитациите не осигуряват нужната защита за двигателя. Когато повече въздух влиза в двигателя, това повишава ефективността на горивния процес, и създава по-голяма мощност и въртящ момент. Конските сили са мярка за максималната мощност на двигателя, докато въртящият момент измерва колко бързо може да се ускори.

K&N филтрите са създадени, за да се повиши ефективността на двигателя в конски сили, както и реакцията на педала на газта, чрез намаляване на ограничението на въздушния поток. Поддържането на оптимален, неограничен въздушен поток се превръща в проблем, когато той трябва да премине през филтрираща среда. Нивото на въздушно съпротивление варира в зависимост от размера, повърхността и физическите характеристики на филтриращата среда. От време на време на пазара се предлагат „нови“ въздушни филтри с по-високи нива на филтриране на замърсителите. В повечето случаи тези по-високи нива всъщност представляват увеличаване на капацитета на задържане на мръсотия, което означава, че филтър може да побере повече мръсотия, преди да се нуждае от подмяна. Не забравяйте, че K&N не се подменят, за разлика от филтрите за еднократна употреба. Множеството слоеве от памучни влакна осигуряват нива на задържане. Тази характеристика позволява на K&N филтъра да задържи значително повече мръсотия на квадратен инч, отколкото обикновения хартиен филтър. Използвайки тези научни принципи, K&N са в състояние да проектират въздушен филтър, който е много пластичен, като същевременно е изключително ефективен при отстраняване на замърсяванията от въздуха.

Тестове доказват че филтрите K&N достигат ефикасност при филтрация от 96 до 99 %. Фактът че тези въздушни филтри достигат ефективност от 99% и същевременно поддържат висок въздушен поток е доказателство за качеството и възможностите им.

K & N срещу Филтри за еднократна употреба – Спрете да изхвърляте вашия въздушен филтър!Един филтър K&N може да надживее колата ви. Ако карате колата си средно по 150,000 хиляди километра, и ако сменяте филтъра си на всеки 15,000 километра, ще ви се наложи да изхвърлите 10 филтъра. Почиствате и сте готови за повторна употреба. Всички филтри K&N могат да се почистват и да се използват отново. Могат лесно да се почистят и омаслят, колкото пъти желаете, с помощта на комплекта за почистване на K&N. Тестовете на K&N показват, че един въздушен филтър може да бъде почистен и омаслен повече от 100 пъти и пак да работи според стандарта за работа на чисто нов такъв. Препоръчително е да проверявате вашият филтър на всеки 50,000 километра, но в повечето случаи и в зависимост от условията при които шофирате, филтърът няма да има нужда от почистване докато не достигне 80,000 километра при постоянно ползване. Има случай при които наши клиенти са изкарвали 150,000 километра без почистване, но чистенето след 80,000 километра е най-полезно, тъй като така не рискувате по-малко въздух да достига до вашият двигател.

Работен живот на филтъра.- Филтрите K&N се чистят и се ползват многократно. С помощта на K&N Recharger kit те биват лесно почистени и омаслени, като извършените тестове показват, че те могат да се почистят и омаслят повече от 100 пъти.

29 Apr 2018

ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА В ЕКОЛОГИЧНИЯ ТУНЕЛ НА БЪЛГАРИЯ

  • By:
  • With Comments Off on ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА В ЕКОЛОГИЧНИЯ ТУНЕЛ НА БЪЛГАРИЯ
  • In новини

След два месеца в България ще се въведат три вида стикери, които ще показват колко са екологични колите спрямо реално изхвърляните газове в атмосферата. Съответно – на автомобили, които отговарят на екостандарт Евро 5 и 6 ще се лепи зелен стикер, на тези със стандарт Евро 3 и 4 – жълт, а получилите стандарт Евро 1 и 2 – червен.

В зависимост от това колко е количеството на фините прахови частици и въглеродния диоксид в атмосферата, временно ще бъде спиран достъпът на коли до централната част или до цялото населено място. За това ще отговарят кметовете на градовете. В автосервизите гледат положително на идеята .

Различните стикери ще се получават от водачите при техническия преглед на автомобила. Станислав Иванов – ГЕРБ:

„Тъй като в Западна Европа тези стикери се поставят на база на евростандарта, който притежава съответния автомобил, в България няма да бъде на база на евростандарта, към който съответства съответния автомобил, а ще бъде на реално изгорели газове. Именно, за да предотвратим тази практика на автомобили с отрязани катализатори или без катализатори или с манипулирани горивни системи да се движат по пътищата“.

29 Apr 2018

УСЛУГАТА SPARK ВЕЧЕ И В СОФИЯ

  • By:
  • With Comments Off on УСЛУГАТА SPARK ВЕЧЕ И В СОФИЯ
  • In новини

В София вече има 60 електромобила в car sharing услугата SPARK. С изключително удобното и екологично начинание, с което се гордеят и други световни градове, могат да се похвалят софиянци и гостите на столицата. SPARK е услуга от ново поколение, която позволява откриване и наемане на електрически автомобил през мобилен телефон, независимо дали искате да ползвате услугата 15 минути или няколко дни. След ползване на услугата, може да оставите колата в „синя“ или „зелена“ зона, където електромобилите спират безплатно, или в определените за целта зони извън центъра на София. Услугата стартира с 60 електроавтомобила, като тенденцията е 100 електромобила до края на 2018 г., 250 до края на 2019 г.

Честито на софиянци и техните гости!

13 Apr 2018

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ МАСЛА И ДОБАВКИ BARDAHL?

  • By:
  • With Comments Off on ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ МАСЛА И ДОБАВКИ BARDAHL?
  • In новини

Оле Бардал, норвежки имигрант, имигрира в Съединените щати през 1922 г. и се заселва в Балард, общност от скандинавски имигранти, разположени в Северозападна Сиатъл. След закупуването на малка химическа компания, той разработва уникална формула за добавки към масло, изобретява един революционен смазочен принцип, базиран на явлението поляризация.

През следващите 20 години бизнесът непрекъснато нараства и въз основа на репутацията си за качество, компанията се разширява бързо в страната и в международен мащаб, докато стане водещ производител и доставчик на адитиви в САЩ.

Същият позволява да се запази слой против триене, износване и извънреден натиск върху всички движещи се метални части на каквато и да е механична система. Продуктът е дотолкова изумителен, че американската армия го пази като военна тайна до края на Втората Световна война. През 1954 година, продуктите BARDAHL се появяват във Франция, където занапред ще се използват в промишления, автомобилния, земеделския сектор и за ремонтни работи. Повече от 50 години технологичен напредък

Днес, постиженията представляват най-важният коз на развиващите се индустриални компании. От 50 години, лабораториите Bardahl анализират и изобретяват решения, отговарящи на все по-строгите технологични и екологични изисквания. Това непрестанно изследване минава през лабораторни тестове, двигателни проби, препоръки на автомобилни конструктори, и т.н.

Широкият асортимент от смазочни материали на производителя ще задоволи всяко търсене. Те са подходящи, както за обикновените автолюбители, така и за професионалните такива и автоконцерните. Продуктите са подходящи дори и за леки и тежки машини, като тук качеството е едно и компанията не дели стоките си на професионални и любителски. Въздействието върху двигателя може да е различно, но качеството е едно.

Компанията за разлика от своите конкуренти в сектора, произвежда продуктите си със собствени производствени мощности и ресурси, а това позволява висококачествена поддръжка във всеки етап от производството. Молекулите на маслата Бардал играят ролята на микро-възглавнички, създавайки т.н. буферна зона между триещите се детайли, удължавайки по този начин КПД на двигателя и неговата дълготрайност.

Много от автолюбителите не вярват в чудотворните добавки, но много от тях твърдят, че след употребата на маслата Bardahl, колата започва да работи значително по-тихо, а при задържане на педала на газта по-продължително, шумът е значително по-тих от обикновено. Също така, много собственици на автомобили разказват, че след употребата на стоките на Бардал с повишено натоварване, двигателят повишава тягата си и не губи от скоростта си при шофиране в тежък терен, а икономичността се повишава.

Existing User?

Lost your password?